Hopp til innholdet

Binance og toppledere anklages av CFTC for brudd på amerikansk lovgivning

Se CZ sitt svar nederst i saken.

Den amerikanske tilsynsmyndigheten Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har tatt ut stevning mot kryptobørsen Binance og dens ledelse for påståtte brudd på amerikansk lovgivning knyttet til handel med digitale eiendeler.

Ifølge en nylig offentliggjort rettsdokument er Binance, verdens største sentraliserte digitale eiendomsbørs, anklaget for å ha operert gjennom et komplekst nettverk av selskaper som til slutt kontrolleres av administrerende direktør Changpeng Zhao. CFTC hevder at Binance bevisst har unndratt seg amerikansk regulering og solgt finansielle produkter til amerikanske kunder uten nødvendige lisenser og registreringer.

Binance og dets ledere, inkludert Zhao og tidligere Chief Compliance Officer Samuel Lim, anklages for å ha prioritert kommersiell suksess over overholdelse av amerikanske regler. Selskapet skal også ha instruert amerikanske kunder i å bruke virtuelle private nettverk (VPN) for å omgå kontrollmekanismer.

Pleier CFTC ta ut stevninger?

Dette er ikke første gangen CFTC tar ut stevning mot selskaper eller banker for brudd på amerikansk lovgivning. Tidligere har CFTC inngått forlik med flere store finansinstitusjoner, deriblant JP Morgan og Deutsche Bank, for ulike overtredelser som manipulering av valutakurser og manglende overholdelse av rapporteringskrav.

Binance-saken føyer seg inn i en rekke saker der CFTC har aksjonert mot aktører i kryptovalutamarkedet. Utfallet av saken kan potensielt få store konsekvenser for Binance og andre kryptovalutabørser som opererer i det amerikanske markedet.

Det gjenstår å se hvordan Binance og dets ledelse vil forsvare seg mot anklagene og hvilke konsekvenser saken vil få for selskapet og kryptomarkedet generelt.

Desentralisering veien videre?

En av de største fordelene med å ha kontroll over egen kryptovaluta og unngå sentraliserte tjenester er økt sikkerhet og personvern. Desentraliserte plattformer og «on-chain» programvare er mindre utsatt for hacking, sensur og andre former for manipulasjon, ettersom det ikke er en enkelt sentral aktør som styrer plattformen. Dette betyr at brukerne beholder full kontroll over sine digitale eiendeler og kan engasjere seg i transaksjoner direkte med andre, uten å måtte stole på en mellommann. Desentralisering bidrar også til økt transparens og åpenhet i systemet, noe som kan redusere risikoen for svindel og uregelmessigheter.

Vi ser en økende trend mot desentralisering innen kryptovalutaindustrien, med flere «on-chain» løsninger som tilbyr funksjonaliteter som tidligere var forbeholdt sentraliserte kryptobørser. Eksempler på dette inkluderer desentraliserte finansprotokoller (DeFi) og desentraliserte børser (DEX). Disse utviklingene tyder på at markedet kan bevege seg i retning av total desentralisering, der kun hardt regulerte sentraliserte tjenester får lov til å eksistere side om side med desentraliserte alternativer. Dette kan potensielt føre til et mer robust og mangfoldig økosystem for kryptovaluta, der brukerne har større valgfrihet og kontroll over sine digitale eiendeler.

Binance-sjefen Changpeng Zhao svarer på CFTC-anklagene

Binance-sjef Changpeng Zhao (CZ) har uttalt seg om den nylige sivilklagen fra den amerikanske tilsynsmyndigheten Commodity Futures Trading Commission (CFTC) og hevder at selskapet har samarbeidet fullt ut med CFTC og er uenig i flere av anklagene.

I et offentlig svar på anklagene fra CFTC fremhever Changpeng Zhao at Binance.com har utviklet førsteklasses teknologi for å sikre overholdelse av regelverk og er den første globale (ikke-amerikanske) børsen som har innført et obligatorisk KYC-program. Han påpeker at Binance blokkerer amerikanske brukere gjennom en rekke metoder, inkludert nasjonalitet, IP-adresser, mobiloperatører, enhetsfingeravtrykk, bankinnskudd og uttak, blokkjedeinnskudd og uttak, samt kredittkortnummer.

Zhao understreker Binance sitt engasjement for samarbeid og åpenhet med regulatorer og politimyndigheter både i USA og globalt. Binance har over 750 ansatte i sine Compliance-team og har til dags dato behandlet over 55 000 henvendelser fra politimyndigheter.

Videre påpeker han at Binance.com har det høyeste antallet lisenser og registreringer globalt, med 16 og økende. Binance handler ikke for profitt og manipulerer ikke markedet under noen omstendigheter, ifølge Zhao. Han nevner også Binance sine strenge retningslinjer for ansatte når det gjelder handel og tilgang til sensitiv informasjon.

Changpeng Zhao avslutter med å understreke at Binance alltid er på utkikk etter løsninger som gagner alle parter og at selskapet samarbeider med regulatorer og offentlige etater over hele verden. Han innrømmer at Binance ikke er perfekt, men hevder at de setter høye standarder for seg selv, ofte høyere enn hva gjeldende regulering krever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *