Hopp til innholdet

Bitcoin trosser kritikere med 78% årlig vekst – CNBC tviler for 35. gang

Bitcoin is ded 

Bitcoin fortsetter å utfordre sine kritikere, gjenskapende fra hvert påstått fall som fuglen føniks fra asken. Denne ledende kryptovalutaen har vært gjennom hundrevis av ‘nekrologer’ som spår dens undergang siden oppstarten i 2009. I følge 99bitcoins ble den siste registrerte «dødsfallet» notert i april da prisen falt fra $31,000 til $27,500.

Blant de hyppigste nekrologskribentene finner vi CNBC og Bloomberg, med henholdsvis 35 og 24 artikler som forutsier Bitcoins død. Slike overskrifter inkluderer: ‘Bitcoin Er Dømt til Undergang’, ‘Bitcoin Er En Desentralisert Ponzi-ordning’, og ‘Bitcoin Er Ikke Fremtidens Penger’.

Selv om kryptovalutaens langvarige bane avhenger av mange variabler, er dens stadige gjenoppretting fra kritikk og krakk bemerkelsesverdig. Bitcoin har klart å reise seg etter hvert kritisk slag den har møtt.

Den siste positive trenden for Bitcoin, sammen med en støtteerklæring fra BlackRock, har løftet prisen til om lag $34,000 den 24. oktober. Dette etter en stabil periode rundt $27,000-merket mellom mars og oktober – en imponerende 78% vekst det siste året.

Antall forutsigelser av Bitcoins fall har økt over tid, særlig etter at kryptovalutaer har blitt mer mainstream. Kritikere har ofte erklært Bitcoin for død under store prisfall, spesielt rundt hendelser i slutten av 2017, tidlig 2018, mars 2020 og midt i 2021.

Kritikken mot Bitcoin har blitt mer intens over tid. Tidlige overskrifter uttrykte tvil, mens senere anklager merket Bitcoin som en svindel, Ponzi-ordning, eller en boble klar til å sprekke.

Til tross for å ha blitt erklært død 474 ganger, overlever Bitcoin stadig. Nå venter alle spent på BlackRocks etterlengtede Bitcoin ETF, ettersom investeringsselskapet ser på muligheten for å inkludere Bitcoin i sin enorme portefølje av forvaltede eiendeler.

Om Bitcoin virkelig er død, hvorfor informerte ingen Larry Fink?

Artikkel oversatt fra engelsk artikkel på https://cryptoslate.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *