Hopp til innholdet

Krysskjedekompatibilitet er her: En ny æra for kryptovalutamarkedet er i gang

Kryptovalutamarkedet opplever et teknologisk gjennombrudd som kan utløse neste oppadgående trend, takket være innføringen av krysskjedekompatibilitet av MetaMask, en populær krypto-lommebok og nettleserutvidelse. Denne utviklingen markerer begynnelsen på en ny æra hvor transaksjoner mellom forskjellige blokkjeder kan utføres med letthet og reduserte kostnader. La oss dykke dypere inn i denne nylige utviklingen.

Gjennom lanseringen av MetaMask Snaps, en plugin-løsning som gir økt funksjonalitet for brukere, støtter MetaMask nå Bitcoin, samt en rekke andre kjente kryptovalutaer som Litecoin, Dogecoin, Cosmos, Bitcoin Cash, og Thorchain, med løfter om at flere vil bli lagt til i nær fremtid. Denne innovasjonen ble utviklet i samarbeid med ShapeShift, og gir brukerne muligheten til å utføre multichain-bytter som er tillatelsesfrie, pålitelige, desentraliserte, og motstandsdyktige mot sensur, alt til en lavere kostnad enn på sentraliserte børser.

Teknologien muliggjør at lommebøkene genereres automatisk fra brukerens rot-nøkkel, en prosess som tar mindre enn et minutt å fullføre. Det er verdt å merke seg at støtte fra maskinvarelommeboken ennå ikke er aktivert, og ikke-EVM-nøklene blir autogenerert fra konto 1.

Denne utviklingen kan potensielt gjøre sentraliserte børser overflødige, ettersom MetaMask-brukere nå kan utføre bytter fra Ethereum til Bitcoin til en betydelig lavere rate; et gebyr på 0.05% og et slipp på $1.5 millioner transaksjoner er mer enn 20 ganger billigere enn hos konkurrenter som crypto.com.

Testtransaksjoner har vist seg å være sømløse, krever bare to klikk og en signatur, og utføres på kjeden, selv om det bør nevnes at mindre transaksjoner forblir kostbare på grunn av gasavgifter.

Å aktivere Bitcoin på MetaMask er en enkel prosess som involverer nedlasting og installasjon av et tillegg, etterfulgt av aksept av vilkårene og valg av ønskede kjeder. Brukerne er da frie til å sende, motta eller bytte via ShapeShifts applikasjon, noe som igjen forbinder lommeboken ved å velge «Multichain Snap» øverst til høyre.

Konklusjon

MetaMask og ShapeShifts nyeste samarbeid åpner døren for enklere, tryggere og mer kostnadseffektive multichain-transaksjoner, og markerer et betydelig skritt fremover i kryptovalutaens utvikling.

I en verden der desentralisering er nøkkelen, bringer denne utviklingen oss nærmere en fremtid der interoperabilitet mellom blokkjeder ikke bare er mulig, men enkelt og brukervennlig. Det gjenstår å se hvordan markedet vil reagere på lang sikt, men det er ingen tvil om at vi står ved dørstokken til en ny æra for kryptovaluta, drevet av økt funksjonalitet og reduserte barrierer for brukeradopsjon. Det er klart at kryptovalutaverdenen har tatt et stort skritt mot en mer integrert og effektiv fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *