Hopp til innholdet

Hva tror kryptohjelpen kan være neste krypto-trend.

Hva er neste investeringsmulighet innenfor blokkjede og kryptovaluta? Her skal vi forklare litt om hvorfor vi ser NFT som neste trend i 2021. Hva er en NFT? Jo, det lærer du mer om under, men først litt informasjon om hva en krypto-trend er.

Det er alltid slik, dersom man klarer å gjette den neste trenden vil man tjene godt på det. Noen ganger til og med opp i x100 på investeringsbeløpet. Dette er fordi kryptovaluta er et globalt system. Og derfor beveger det seg enormt fort. Blir en trend satt i gang, har vi sett enorme flommer av penger inn i systemet.

Noen av de tidligere trendene er:

ICO (Initial Coin Offerings).

Kort fortalt er dette en måte å hente inn kapital til sitt prosjekt. Man publiserer en forretningsidé, med en plan. Og dersom det er mange som synes ideen er god kan de investere penger i den. Dette var mye av årsaken til forrige «bull-run» i 2016-17 og mange tapte også mye penger på dette. Mye fordi folk «kastet penger» på prosjekter som tilsynelatenede hadde en god ide, men hadde enten kun ønske om å hente inn penger for å stikke av med pengene (exit-scam) eller at de ikke hadde gjennomføringsevnen til å klare det. Derfor er det et fåtall av de som startet opp i den tiden som fortsatt er i live. Men de som har holdt ut i perioden 2017-2019 er også de som virkelig har hatt et brennende ønske om å få sin ide realisert.

Det å satse penger på en ICO er ikke lenger noe man gjør. Markedet er utviklet seg mye mer nå og man putter ikke penger kun på whitepapers som tidligere. De fleste vil gjerne se et fungerende produkt. Og gjerne alt som hører med i forretningsverden, både inntjeningsmuligheter, prosjektplan, teamet rundt og likende før man investerer i prosjektet.

DeFi (Decentrialized Finance)

I sommeren 2020 kom DeFi for fullt, og ble en virkelig stor trend. Mange vil også tørre og påstå at dette var årsaken til den store veksten til kryptomarkedet i 2020. Dette er ikke en trend som er over enda, men den største «hypen» er nok bak oss allikevel. DeFi er systemer som kommer til å bytte ut de nåværende banksystemene med desentraliserte banktjenester. Det som det faktisk betyr, er at man kan kutte ut mellomleddet (som i dag er bankene) for å håndtere pengeflyten.

Kryptovaluta i seg selv kan jo også sees på som DeFi, men selve bruken av ordet Defi er mot applikasjoner som kan gjøre spesifikke oppgaver utenom det å kunne sende penger mellom en avsender og mottaker uten et mellomledd. Som for eksempel: låne, låne ut, finansielle derivater som bytteløsninger (swaps), opsjoner, futureskontrakter (futures og forwards) også helt desentralisert. Og de som putter likviditet inn i disse systemene kan tjene inn på gebyrene som brukeren betaler for å bruke tjenesten. Alt skal fungere automatisk, og man trenger ikke stole på noe annet enn koden til systemet som bestemmer alle parametere. DeFi er noe kryptohjelpen kommer til å fortsette å følge mer med på fremover.

Den neste store trenden, NFT.

Hva er NFT? Non-Fungible Token. Hva betyr det? At en kryptovaluta kan lage en token, som er unik. Den aller mest kjente kryptovalutaen som kan lage NFT er Ethereum (ETH). Det finnes også flere som ønsker å komme i en posisjon der de kan konkurrere mot Ethereum på dette, men det er foreløpig 99% av alle NFT prosjekter som er på ETH. NFTs er ikke helt nytt, det finnes prosjekter der ute som har holdt på i flere år, og som man kanskje har hørt om:

For å nevne noen.

Men hvorfor tror vi at 2021 skal være NFT sitt år? Det er både fordi det finnes mange prosjekter der ute som har holdt på i flere år som kan vise seg frem i løpet av neste 2021. Og dersom det ikke skulle ta helt av i 2021, så er NFT uten tvil noe som kommer til å ta av. Dette fordi det f.eks er en flott måte å kombinere dagens dataspill med kryptovaluta på.

Dataspill og kryptovaluta.

Over 80% av dagens ungdom spiller dataspill i en eller annen form. Og innenfor de fleste spill er vi kjent med at det er en in-game currency. Dette er penger som brukes på å kjøpe ting i spillet, og som gjerne jobbes hardt for å oppnå. Pr i dag er det sjelden eller nesten aldri du kan selge videre opptjente skins, våpen eller andre oppdagelser som kan koste penger i spillet. Hvis man åpner denne verden slik at det faktisk kan tjenes penger på, ved å selge det på markeder. Da vil dette være stort for hele dataspill verden.

NFT og den virkelige verden.

For unge i dag er den virtuelle verden nesten likestilt den virkelige verden. Ikke nok med at det lar seg å kombinere spill med kryptovaluta. Men det er også mulig for klesprodusenter å bli med på NFT kampanjer. Det som menes med det, er at hvis brukeren enten via et dataspill, en loddtrekning eller andre måterklart å tilegne seg en NFT kan de f.eks få rabatt på spesifikke klær.

La oss se for oss en fremtid hvor det blir mulig å bygge en datafigur på mobilen sin og designe opp denne figuren med produkter som du også kan anskaffe deg IRL (in real life). Dette er en helt ny salgskanal for klesprodusenter som de helt klart kommer til å ta nytte av.

Har du spørsmål til flere bruksområder innenfor NFT? Ta kontakt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *